Ingen uppdatering

Eftersom FTP’n till klubbsidan fortfarande är ur funktion kan inte kalender och hemsida uppdateras! Beklagar detta!

Ny lokal!

Från och med nästa vecka träffas vi i ny lokal på Trädgårdsgatan 48 i Katrineholm! Lokalen heter Inferno, ni hittar dit via kartan nedan.

Lokalen är tillgänglig vardagar på eftermiddagen (fram till 21 alla dagar utom fredag) samt på söndagseftermiddagar.

Söndagen den 26 januari träffas vi 14:00.
inferno

Fototur till Stenhammar i Flen

Gruppfoto

Fototuren till Stenhammars slott och Yxtaholms slott blev riktigt lyckat. Vi hade tur med vädret och fick sol på oss nästan hela fototuren. Dagens höjdpunkt blev väl när kungen och drottningen helt plötsligt dök upp. Kungen vinkade glatt och nämde att det var en fin gammal källare vi stog vid. Som avslutning på det hela så åkte hela gänget in till Flens centrum och avnjöt en god middag på restaurang.

Kungen

Lyckat deltagande på Katrineholmsveckan

Hobbysnubbar

I lördags så visade vi upp oss på Drottninggatan i Katrineholm ihop med diverse andra föreningar och det var mycket lyckat. Vi fick bland annat kontakt med ett studieförbund som var intresserade av ett samarbete med oss, vi får väl se vad det kan ge.

Många kom fram och beundrade våra bilder samt frågade en del om olika kameror som vi visade upp. Lite draghjälp hade vi av en Cheva Bel Air 57 som en av medlemmarna  i klubben visade upp, bra med lite draghjälp.

Sabla roligt att få diskutera foto med så många nyfikna, vi lär göra om det här även nästa år.

Macroträff

torpetgäng

 

Juliträffen skedde hos Lasse och Elisabeth vid deras torp i Brenäs. Ett glatt gäng samlades för att krypa runt i buskar och snår för lite macrofoto. Det blev en hel del foton och vi hade mycket trevligt. Framförallt var det blommor och fjärilar som fotades mest.

Efter fototuren så grillades det hamburgare och korv, man kan säga att det gick åt som smör i solsken :) Tyvärr började det regna på tidiga eftermiddagen så vi avbröt lite tidigare än tänkt, men så kan det vara när vädrets makter säger sitt.

Väl mött på nästa träff fotovänner :)

 

Allmän förfrågan

Nu är sommaren här och vi kan bara beklaga att det inte blev någon tur till Stendörren i maj. Snart är det dags för ny träff (se kalender), då ett litet slottsbesök.

Styrelsen har tidigare fått förfrågan om att inte bara ha fototräffar en gång i månaden och ha utflykter utan även köra träffar där vi endast talar om fotografering och visar bilder. Styrelsen undrar nu därför om intresset för detta är stort och allmänt utbrett i klubben. Det skulle i så fall planeras två söndagsträffar varje månad, en för bildvisning/teknikprat och en för fotoutflykter och dylikt.

Vänligen svara på undersökningen i menyn till höger – vill ni träffas en gång extra i månaden, i lokalen?
Undersökningen avslutas 1 augusti.

Ha en fortsatt härlig fotosommar! :)

Förändringar i klubben

Nu har årsmötet gått av stapeln och vi har några förändringar i styrelsen att presentera.

Först och främst välkomnar vi Jonas Bergstedt som ny sekreterare i klubben! :) Troligen kommer Jonas bli den som skickar ut mail och info till er medlemmar framöver. Sedan blev Lars-Ove Törnebohm omvald som ordförande. Bertil Carlsson blev utsedd till revisor för medlemsåret 2013.

Mer information om styrelse och övriga förtroendevalda hittar ni på hemsidan.

Närmaste medlemsträff är i lokalen den 7 april då Mats kommer prata om Lightroom för alla som är intresserade. Ni som vill lära er mer eller funderar på att börja använda programmet bör passa på att utnyttja detta tillfälle. Funderingar på att hålla mer kursverksamhet finns också.

Härmed önskar avgående sekreterare er ett härligt fotoår! :)

MVH Jenny

Nytt år!

Nytt fotoår har påbörjats i klubben. Klubbens första möte gick av stapeln den 27 januari där vi spikade vårens träffar fram till och med juli. Vi slopar Månadens bild detta år och satsar på fler fotoutflykter istället. På hemsidan under kalender kan ni se vad som händer i vår. :)

Den 24 februari är det dags för årsmöte. Styrelsen hoppas att så många som möjligt dyker upp eftersom frivilliga till ett par av styrelseposterna och andra förtroendeposter skall väljas igen. Kallelse kommer per e-post inom kort och om ni inte redan hört av dem kommer valberedningen snart kontakta medlemmarna inför årsmötet.

Slutet av januari - kallt och vitt!

Foto © Jenny Molnar